Vanaf heden kan u bij Aanhangwagencentrale een Tempo 100 keuring laten uitvoeren, waardoor u 100 km/u in Duitsland mag rijden met uw aanhangwagen/ caravan. 

In Duitsland is met ingang van 22/10/2005 op de autosnelwegen en autowegen een algemene maximumsnelheid voorzien van 80 km/u voor personenauto's met een caravan/ aanhangwagen. 

Mits de caravan/ aanhangwagen een Tempo 100 keuring ondergaan heeft en de combinatie met de auto is in orde, dan mag er wel 100 km/u gereden worden. 

De caravan/ aanhangwagen moet daartoe wel zijn uitgerust met een aantal extra componenten om de rijveiligheid bij hogere snelheden te waarborgen. Zo kunt u vrachtwagens vlotter inhalen en met uw caravan/ aanhangwagen snel weer terugkeren op de veilige rechter rijbaan. 

Vereisten trekkend voertuig: 

- ABS

- Goedgekeurd tot totaalgewicht van max. 3.5 ton

Vereisten voor geremde caravan/aanhangwagen: 

- ISO-goedgekeurd stabilisatiesysteem of andere goedgekeurde technische voorziening ( vb. antislinger-koppeling AKS3004)

- hydraulische wielschokbrekers

- De maximale kogeldruk van de combinatie moet worden benut (dit kan gemeten worden met een weegschaal-neuswiel)

- Banden geschikt voor min. 120 km/u (snelheidscategorie L of hoger)

- Banden niet ouder dan 6 jaar ( productiedatum)

Op de zijkant van de band kan u 'DOT' terugvinden, met daarnaast een kadertje met 3 of 4 cijfers. De eerste 2 cijfers duiden op de maand van productie, de 2 laatste cijfers duiden op het productiejaar. Als er maar 3 cijfers zijn dan is de band van voor het jaar 2000.

 

Wilt u snel en veilig op vakantie gaan? Maak dan snel een afspraak!